Gyakrabban, mint azt a legtöbben gondolnák.
A mai modern teleszkópokban a lábak kenését általában mindössze néhány ml olaj végzi, ami igen gyorsan elhasználódik, elfogy, a légkamrát kenő zsírról nem is beszélve.
Rugóstagok esetén is hasonló a helyzet. Levegős tagoknál a légkamrát kevés zsír vagy 2-3ml olaj keni. A csillapítóolaj pedig a fellépő nagy nyomáskülönbségek hatására még jó tömítések esetén is hajlamos idővel fellevegősödni.
A karbantartás elhanyagolása miatt túl sokszor találkozunk menthetetlen alkatrészekkel. Sokat mész? Sárban is? Nem úgy működik, mint újkorában? Akkor ideje a szerviznek!

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy mikor is igényelne gondoskodást a telód, töltsd ki a kalkulátorunkat és kiderül, hogy időszerű-e már egy olajcsere.

Minden gyártó más-más szervizintervallumot ír elő a termékeire. A kalkulátor a mi tapasztalataink alapján számol és figyelembe veszi a felhasználás körülményeit is, így reálisabb eredményt ad.
*Az esetleges téves számítás okozta károkért nem vállalunk felelősséget.

Teleszkóp: szétszedés, tisztítás, kenőolajcsere, légkamra átkenés, csillapítás ellenőrzés/olajcsere

Rugóstag: szétszedés, tisztítás, kenőolajcsere, csillapítás ellenőrzés/olajcsere

Nyeregcső: szétszedés, tisztítás, átkenés, olajcsere

Minden esetben ellenőrizzük a tömítéseket, perselyeket, amiket szükség esetén cserélünk.
Rugóstagoknál és nyeregcsöveknél a legtöbb esetben a csillapítás nyomástartó kopó tömítéseinek a cseréje benne van a munkadíjban.

A rugóstagok és zárt patronos csillapítású teleszkópok légtelenítésére néhány kivételtől eltekintve a vákuumos légtelenítő gépünket használjuk, ami jóval hatékonyabban távolítja el a levegőt a rendszerből, mintha azt kézzel csinálnánk. Sőt, a bonyolultabb rugóstagok esetén a gép nélkül egyszerűen képtelenség lenne jó munkát végezni.

Amennyiben a javításhoz szükséges alkatrészek raktáron vannak, úgy nagyjából egy hét átfutással érdemes számolni. Törekszünk arra, hogy a hét elején beérkezett csomagok csütörtökön visszapostázásra kerüljenek. Így hétvégén már vígan bringázhatsz.

A javítások díját gyártóra és típusra szűrve megtalálod árlistánkban. A kalkulátor megjeleníti a munkadíjakat és tájékoztató jelleggel kilistázza a szükség esetén beépítésre kerülő kopóalkatrészek (pl.: persely, légkamra felújító készlet stb.) várható költségét, valamint egyéb információkat is (pl.: fox teleszkópoknál a Talas típusok javításának többletköltsége). Így viszonylag pontos képet kapsz arról, hogy mennyi is lesz a végösszeg.

*Szervizdíjaink növekedhetnek, amennyiben az adott alkatrész, elhanyagoltsága miatt többletmunkára van szükség (pl.: elnyalt, berohadt csavarok kiműtése, nem szakszerű szervizelés okozta hibák kijavítása stb.)

A mai teleszkópok többségénél a klasszikus értelemben vett kisszerviz (kenőolaj csere) már nem elégséges, hisz sokszor a légkamra kenése előbb fárad el, mint a lábakban lévő kenőolaj. És bizony a csillapításra sem árt ránézni, mert fellevegősödhet, vagy bizonyos típusoknál idővel bekerül némi kenőolaj a csillapításba, ezzel túltöltve azt és megnövelve a „bladder” kidurranásának esélyét.
Rugóstagoknál is érdemes minden szervizelésnél ránézni a csillapításra is, mert egyre több az olyan típus, amelyiknél előbb levegősödik fel a csillapítás, minthogy a légkamra kenése elfáradna.
Mi akkor vagyunk nyugodtak és akkor tudunk garanciát vállalni a munkánkra, ha meggyőződtünk róla, hogy minden rendben van az adott alkatrésszel.

Postai úton az alábbi címre várjuk a csomagokat:
Szabados Balázs
7627 Pécs, Szeder utca 32/3.

Személyes átadásra is van mód, előzetes egyeztetéssel.

A BOOSTWORX pontok egyikén is leadhatod a bringádat, amennyiben nehézséget okoz az alkatrészek kiszerelése, vagy esetleg mást is szeretnél még javíttatni rajta. Ez esetben partnerünk kiszereli a rugózó elemeket és elküldi nekünk. A kiszerelésnek díja van, ami partnerenként változhat, ezért ezekről előzetesen érdeklődj az adott boltnál. Válaszd ki a hozzád legközelebb eső BOOSTWORX pontot a térképen.

Csomagszállító partnerünk a DPD. A visszaküldés díja belföldön 1.800Ft. Külföldi szállításra is van mód. A díjakról a DPD honlapján tájékozódhatsz.

A BOOSTWORX pontok, olyan általunk megbízhatónak tartott kerékpárboltok, ahol egyéb szerviz szolgáltatásokat is igénybe vehetsz. Kérésedre kiszerelik és elküldik számunkra a rugózó alkatrészeidet. Fontos tudni, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak külön díja van, amit az adott bolt határoz meg. Ha biztonsággal ki tudod szerelni a kerékpárodból a rugózó elemeket és a csomagküldés sem jelent problémát, akkor egyszerűen válaszd a MEGRENDELÉS menüpontot és küldd el címünkre az alkatrészeket. Amennyiben mégis inkább másra bíznád a műveletet, akkor válaszd ki a hozzád legközelebb eső BOOSTWORX pontot a térképen és vedd fel velük a kapcsolatot.

A BOOSTWORX azonosító egy ötjegyű kódot tartalmazó, apró fekete matrica fehér karakterekkel, amit minden általunk szervizelt alkatrészen megtalálsz. Rendszerünkben ez alapján vannak nyilvántartva az alkatrészek és te is ez alapján kereshetsz rá a szervizelés dátumára, amennyiben regisztrálsz az oldalunkon. Ez a funkció főleg eladáskor jön jól, ha bizonyítani szeretnéd, hogy megfelelő szervizt kapott az adott alkatrész.

Fox, Rockshox, Öhlins, CaneCreek, DVO, Marzocchi, Dt-Swiss, Manitou, Boss, Formula, Mrp, Cannondale, Specialized, SR Suntour, X-Fusion. Thomson, KS.
Ha nem találod a listában a szervizeltetni kívánt alkatrészt, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Igen, vállaljuk MTB és országúti kerékpárok szervizelését, versenyre való felkészítését. De fő profilunk a hidraulikus alkatrészek javítása.

Igen, motorkerékpár teleszkópokkal és rugóstagokkal is foglalkozunk. Az alkatrészek motorból való kiszerelését viszont nem vállaljuk.  Csakis kiszerelt állapotban tudjuk átvenni őket. A szervizelt típusokról és árakról kérj tájékoztatást elérhetőségeink valamelyikén.

előreutalás

készpénz

paypal